Corine Tijsen

Share

Onderweg naar jou

Vanaf het begin van de periode aan de fotovakschool gebruikte ik mijn zoektocht naar de zin van het bestaan als thema in mijn werk. De antwoorden waren hierin niet leidend. Nee, de zoektocht zelf, de melancholie en de zoete pijn die daarmee gepaard gaat waren eerst onbewust, later bewust thema in mijn werk. Afwisselend heb ik hiervoor de levens van anderen en eigen leven gebruikt. Eerlijk, maar altijd met een respectvolle en poëtische inslag heb ik de afgelopen drie jaar gezocht naar een beeldende manier die past bij wat ik wilde vertellen.

De reden dat ik deze persoonlijke en intieme vertellingen wilde delen werden niet geboren uit een egokwestie. Ze zijn universeel, omdat ik bemerkte dat ze herkenning en emotie opriepen. Het zijn verhalen die misschien niet aan de oppervlakte van ieders bewustzijn liggen, maar die zich afspelen in een kwetsbare, flinterdunne binnenwereld.

Een aantal maanden geleden brak de voorbereiding op het examen aan. Tegelijkertijd bevond ik me in een periode van een eerste, prille zwangerschap. Het leek niet meer dan vanzelfsprekend deze belangrijke fase in mijn leven te gebruiken als thema voor het examenproject. De beelden die u ziet, getuigen van een verwarrende chaos van gevoelens en emoties die mij gedurende mijn reis door de zwangerschap heen hebben vergezeld. Ik heb er bewust voor gekozen om niet alleen de bekende roze wolk weer te geven, daar dit voor mij niet de dagelijkse realiteit was.

Met deze serie geef ik een open en kwetsbare inkijk in alle verwarring, onzekerheid, onrust, maar ook kalmte, sereniteit en vreugde van de afgelopen maanden.